Do góry

Zupy Przepis na:

Barszcz z uszkami

Barszcz  z uszkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 5

Dodano:

Odsłon: 11106

Potrawa wigilijna, która obowiązkowo musi pojawić się na każdym Swiątecznym stole.

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Pokrój buraki, ugotuj razem z z marchewką, pietruszką, selerem.

  2. Po ugotowaniu odcedź, dodaj pół litra soku z kiszonych buraków (kisić tydzień wcześniej, rozpuszczony w szklance wrzącej wody Bulion Knorr. Dopraw do smaku. Odstaw nie przykrywając.

  3. Uszka: Przygotuj ciasto jak na pierogi ale bardziej miękkie. Pokrój w kwadraty, nakładaj farsz ze zmielonych gotowanych grzybów. Okraś grzyby cebulką smażoną na oliwie. Przygotowane uszka rzucaj na wrzątek.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń