Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
tradycyjnie...
Najprostszy sposób na wykorzystanie warzyw pozostałych bo ugotowaniu wywaru w...
Odsłon: 16
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2228
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 246
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1553
Najprostszy sposób na wykorzystanie warzyw pozostałych bo ugotowaniu wywaru w...
Odsłon: 16
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2228
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 246
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1553
Składniki
Obrane buraki drobno kroimy, wkładamy do kamiennego/kamionkowego naczynia i zalewamy solanką tak , aby było je ok 3 cm ponad poziom buraków, dodajemy resztę składników i przykrywamy np. talerzykiem. Odkładamy w ciepłe miejsce.
Po 2 dniach kiszenia zbieramy pianę z wierzchu barszczu , przykrywamy i pozostawiamy kolejne 3 dni.
Po upływie w sumie 5 dni zbieramy z wierzchu kiszonki nalot, całość przecedzamy przez gazę , przechowujemy np. w zamkniętych słojach w lodówce aż najdzie właściwy czas i chęć by zrobić tradycyjną zupę - barszcz.
Smacznego