Do góry

Zupy Przepis na:

Barszczyk chrzanowy

Barszczyk chrzanowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 31 Ocena: 269

Dodano:

Odsłon: 688

Smaczne GO

Składniki

3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Przepis Ugotowac wywar na warzywach.Do sredniej wielkosci garnka wrzucic por,seler,lisc laurowy,marchewke pokrojona w talarki i surowa szynke.Gotowac na niezbyt duzym ogniu dopoki mieso nie bedzie miekkie.Nastepnie wyjac mieso,pokroic w kostke.Do wywaru dodac chrzan,doprawic sola,pieprzem i jarzynka.Pogotowac 15 minut.Wrzucic mieso.Gdy barszcz wystygnie wlac ok.150 ml do kubeczka i wymieszac ze smietana (mozna jej dodac wiecej,jesli ktos lubi bardziej kremowa konsystencje).Tak przygotowana zaprawke wlac do garnka.Wymieszac,aby rozprowadzic zaprawke po calym garnku.Ugotowac jajka na twardo,pokroic na cwiartki,wrzucic do barszczu (lub ukladac na glebokim talerzu i zalewac barszczem).Barszczyk podawac goracy.Nie moze go zabraknac na Waszym wielkanocnym stole!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Jacool 28 grudnia 2010 Czy można wiedzieć skąd wzięły się pozostałe składniki skoro nie są uwzględnione w składzie potrawy?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń