Do góry

Zupy Przepis na:

Barszczyk czerwony do Tortelloni lub Krokietów

Przepis dnia 2010-12-24
Barszczyk czerwony do Tortelloni lub Krokietów

Autor:

Przepisów i artykułów: 86 Ocena: 1438

Dodano:

Odsłon: 8339

Pyszny domowej roboty barszczyk, te z torebki się kryją. Robię go zawsze na wigilię do uszek, u mojej mamy też on gości oczywiście nie tylko w wigilię..

Składniki

5-6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Zagotować wodę z warzywami i burakiem obranym, pokrojonym w plasterki, oraz z pieprzem, majerankiem i masłem.

  2. Jak się to ugotuje dodać kwasek cytrynowy lub ocet i doprawić solą i Vegetą do smaku.

  3. Podawać z tortellini lub krokietami.

  4. Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

wioleta333 09 września 2010 robię podobny barszczyk i myślę .ze dwa bardzo duże buraczki wystarczą na2 litry wody pycha...

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

stokrosz 09 września 2010 Dwa buraki na 2 litry wody, to (przepraszam - bez złośliwości) za mało, ok.6-ciu będzie w sam raz. Zamiast kwasku lub octu, ja dodaję sok z cytryny. Poza tym ok, chociaż ja doprawiam jeszcze maggi, bądź lubczykiem, jeśli mam.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń