Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
1200g b:79,4 t:132,3 w:494,4 bł: 62,7 kcal : 3290 100 g -275 kcal *przepis ze strony http://be-healthy-and-beauty.blog.pl/wysmienite-batoniki-energetyczne/
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 49
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 27
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 170
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 232
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 783
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 49
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 27
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 170
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 232
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 783
Składniki
Wszystkie suche składniki (5 pierwszych) mieszamy w sporej misce. Dodajemy mus owocowy, rozgniecionego widelcem banana, olej i miód. Wszystko dokładnie mieszamy. Jeśli konsystencja jest mało wilgotna (nie klei się, nie jest zwarta) dodać odrobinę wody.
Formę do ciasta o wymiarach około 20 x 25 cm smarujemy delikatnie olejem i wykładamy masę mocno ją przyklepując, aby gotowe batoniki były zwarte. . Pieczemy w piekarniku 20 min. w 180 st. C, po czym wyjmujemy i kroimy na prostokąty wielkości standardowych batoników. Następnie ponownie wkładamy do piekarnika i pieczemy jeszcze 8 min. Wyjmujemy formę z batonikami, czekamy ok. 10 min. by trochę przestygły po czym wykładamy je na paterę. Batoniki są delikatnie miękkie, sprężyste, jednak po całkowitym ostygnięciu można włożyć do lodówki – wówczas będą bardziej twarde.