Do góry

Przekąski Przepis na:

Batoniki morelowo-owsiane

Batoniki morelowo-owsiane

Autor:

Przepisów i artykułów: 21 Ocena: 597

Dodano:

Odsłon: 6603

Smaczna, chrupiaca przekąska dla dzieci jak i dorosłych... Coś w sam raz " na ząb" :)))

Składniki

3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Masło rozpuszczamy i studzimy. Prostokątną formę wykładamy folią aluminiową i delikatnie smarujemy masłem.

  2. Morele kroimy na mniejsze kawałeczki. W misce mieszamy płatki owsiane, mąke, cukier,sól i cynamon. Następnie dodajemy pokrojone morele, masło oraz zapach waniliowy wszystko dokładnie mieszamy .

  3. Gotową masę wykładamy rękoma na przygotowaną formę. Ciasto pieczemy w 180 stopniach przez 35-40 min aż wierzch będzie przypieczony na złoto. Po upieczeniu studzimy i kroimy na batoniki. Batoniki można dodatkowo polać polewą czekoladową. SMACZNEGO :))

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

katarina9944 03 września 2010 No to mamy jasność, musze wypróbować, podoba mi sie Twój przepis, pzdr:))

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

megs 02 września 2010 Droga Katerian9944 tak ekstrakt z wanilii to nic innego jak zapach waniliowy, napisalam ekstrakt bo tu w Anglii zapach wystepuje pod taka nazwa ale zaraz to zmnienie zeby nie mylic innych :)))

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kibi87 02 września 2010 fajny przepis, można go modyfikować dodając np. orzechy, do ulubionych

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

katarina9944 02 września 2010 przepis super,
tylko czy aby napewno ma być 1,5 łyżeczki EKSTRAKTU z wanilii???????? a może masz na myśli cukier albo zapach?????

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń