Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Batoniki musli"
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 146
Polecam.
Odsłon: 779
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 117
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 146
Polecam.
Odsłon: 779
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 117
Składniki
Do rondelka włóż masło, wsyp cukier, podgrzewaj na małym ogniu mieszając, aż cukier się rozpuści i się połączą. Zdejmij z ognia, dodaj miód oraz cynamon, wymieszaj. Wystudź.
Orzechy posiekaj. Do miski wsyp płatki owsiane, dodaj wiórki kokosowe, siemię lniane, pestki słonecznika, suszoną żurawinę lub rodzynki oraz posiekane orzechy, wymieszaj łyżką. Dodaj zawartość rondelka, dokładnie wymieszaj.
Blachę wyłóż papierem do pieczenia. Włóż masę owsianą, wyrównaj i mocno dociśnij do dna foremki. Piekarnik nagrzej do temperatury 160°C. Włóż blachę, piecz ok. 30 min, aż do lekkiego zezłocenia. Wystudź w uchylonym piekarniku i jeszcze ciepłe pokrój na mniejsze kawałki. Batoniki przechowuj w szklanym słoju lub szczelnym pojemniku do 7 dni.
Rada: Możesz też dodać inne ulubione suszone owoce, np. pokrojone w drobną kostkę morele lub śliwki.
50 minut. Porcja: 240 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie