Do góry

Desery Przepis na:

Batony musli

Batony musli

Autor:

Przepisów i artykułów: 94 Ocena: 1308

Dodano:

Odsłon: 7493

Pyszne sycące batoniki

Składniki

  • 500 g płatków owsianych
  • 100 g ziaren słonecznika
  • 100 g orzechów laskowych
  • 100 g wiórków kokosowych
  • 100 g rodzynek
  • 50 g płatków migdałowych
  • 1 puszka mleka skondensowanego niesłodzonego
> 6 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Nagrzej piekarnik do 160 stopni.
    Średnią blachę wyłóż papierem do pieczenia.

  2. Wsyp do dużej miski suche składniki.
    W rondlu podgrzej mleko cały czas mieszając.
    Przelej ciepłe mleko do suchych składników i dokładnie wymieszaj.

  3. Masę owsianą przełóż do blachy.
    Za pomocą kawałka papieru do pieczenia dociśnij masę owsianą do dna.
    Blaszkę umieść w piekarniku.
    Piecz ok 20-25 min
    Pamiętaj!
    Porcjujemy dopiero po całkowitym wystudzeniu.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń