Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, zdrowe i smaczne danie makaronowe, w kilka minut i jest gotowe. Tuż po przygotowaniu najlepiej smakuje, a swoją delikatnością, połączoną z ostrością zaskakuje.
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 242
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 22
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13211
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 242
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 22
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13211
Składniki
Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie na al dente i odcedzamy. Soli używamy mniej niż zwykle ponieważ pasta będzie słona. W tym czasie przygotowujemy pastę. Awokado wyciągamy pestkę i wydrążamy miąższ. Koperek drobno siekamy, tak, aby mieć 2 duże łyżki. Ser mieszamy z awokado i za pomocą blendera miksujemy do uzyskania gładkiej kremowej konsystencji. Doprawiamy dużą ilością pieprzu i chili, dodajemy koperek i mieszamy. Ma być ostry, wyrazisty smak. Pastę mieszamy z gorącym makaronem tak, aby połączyły się składniki.
Makaron podajemy tuż po przygotowaniu, posypujemy jeszcze koperkiem, pieprzem i chili.