Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Bazyliowe naleśniki"
Małosolne ogórki są banalne w przygotowaniu i gotowe do jedzenia już po 2 dni...
Odsłon: 47
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 140
Jeden z najszybszych przepisów na owsiane ciasteczka. Wymieszaj ze sobą 3 pro...
Odsłon: 77
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 144
Małosolne ogórki są banalne w przygotowaniu i gotowe do jedzenia już po 2 dni...
Odsłon: 47
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 140
Jeden z najszybszych przepisów na owsiane ciasteczka. Wymieszaj ze sobą 3 pro...
Odsłon: 77
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 144
Składniki
Oderwij liście bazylii z gałązek i włóż do blendera. Wlej mleko, dodaj jajka, wsyp mąkę i całość zmiksuj na gładką masę. Wlej olej i ponownie zmiksuj.
Odstaw ciasto na 40 minut, a następnie umaż naleśniki po około minucie z każdej strony. Odkładaj je na talerz.
Do takich naleśników najlepiej przygotuj farsz z mięsa mielonego z dodatkiem ulubionych warzyw.Źródło: Na żywo