Do góry

Przekąski Przepis na:

Berlinki Ala pizza

Berlinki Ala pizza

Autor:

Przepisów i artykułów: 302 Ocena: 2064

Dodano:

Odsłon: 5342

Ciasto francuskie wykorzystujemy jako fajne, dekoracyjne przystawki, przekąski. Praktycznie wszystko można zawinąć.

Składniki

  • 8 berlinek
  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 3 łyżki ketchupu pikantnego
  • 15 dag pieczarek
  • 3 paseczki papryki konserwowej
  • Cebula biała
  • Pieprz
  • Sól
  • Olej do smażenia
  • 1 białko z jajka
3-4 os. 30 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. 1. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę, prużymy na rozgrzanym oleju.

  2. 2. Do cebuli dodajemy pokrojone pieczarki i przyprawiamy pieprzem oraz solą.

  3. 3. Paprykę kroimy w paseczki i dodajemy do grzybów, chwilę prużymy i studzimy farsz.

  4. 4. Ciasto francuskie rozkładamy.

  5. 5. Na środku układamy berlinki.

  6. 6. Berlinki smarujemy ketchupem.

  7. 7. Wykładamy farsz.

  8. 8. Boki ciasta kroimy w paseczki i zawijamy roladę paskami na ukos.

  9. 9. Roladę smarujemy białkiem.

  10. 10. Zapiekamy 15 minut w 180˚C.
    11. Danie gotowe.
    12. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 10 kwietnia Chyba muszę spróbować, bo tak apetycznie wygląda, a u mnie zawsze przynajmniej dwa opakowania "francuza" w lodówce leżą :D

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń