Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Berliński torcik śmietanowy"
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 325
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 103
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5099
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32709
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 358
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 278
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 325
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 103
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5099
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32709
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 358
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 278
Składniki
Oddziel żółtka od białek. Białka ubij z 5 łyżkami cukru oraz 1 cukrem waniliowym. Pianę z białek połącz z żółtkami. Obie mąki i proszek wymieszaj z masą jajeczną. Tortownicę wyłóż pergaminem.
Napełnij ciastem. Piecz 20 minut w 175 st. Jabłka obierz, oczyść, rozgotuj z resztą cukru. Żelatynę namocz. Połowę żelatyny rozpuść w gorącym musie, przestudź.
Biszkopt rozetnij na dwa blaty. Przełóż tężejącą masą jabłkową. Schłodź. Serek połącz z ajerkoniakiem. Resztę żelatyny rozpuść podgrzewając. Dodaj do masy ajerkoniakowej. Rozsmaruj ją na wierzchu tortu. Ciasto wstaw na 4 godziny do lodówki.
Śmietanę ubij na sztywno razem z drugim cukrem waniliowym. Posmaruj nią wierzch i boki tortu. Ciasto udekoruj miętą oraz cząstkami jabłka. Ew. lekko oprósz je cynamonem.Źródło: Tina