Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis jest bardzo stary, moja Babcia z Bieszczad często je smaży.
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 88
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 199
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką naj...
Odsłon: 7987
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 88
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 199
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką naj...
Odsłon: 7987
Składniki
Wykonanie: Mąkę wymieszać z sodą oczyszczoną, wlać zsiadłe mleko i połączyć z resztą składników. Wyrobić dokładnie ciasto, uformować wałek, pokroić na kawałki i rozwałkować na stolnicy wysypanej mąką. Piec bez tłuszczu na teflonowej patelni. Przekładać co chwilę aby nie przypalić. Podawać posmarowane masełkiem z dodatkiem kawy z mlekiem.