Do góry

Dania główne Przepis na:

Bezglutenowa Tarta z cukinią, porem i pomidorkami

Bezglutenowa Tarta z cukinią, porem i pomidorkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 6 Ocena: 7

Dodano:

Odsłon: 213

Wytrawna Tarta z cukinią, porem i pomidorkami koktajlowymi zapiekana w masie śmietanowo-jajecznej z ziołami, posypana natką pietruszki.

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Składniki na ciasto szybko zagnieść, uformować kulę zawinąć w folię i włożyć na ok 30 min do lodówki. Po tym czasie wylepić formę, ponakłuwać widelcem i wstawić do lodówki. Rozgrzać piekarnik do 190 stopni, podpiec 15 min.

  2. Farsz: Pora pokroić w krążki, poddusić na oleju w garnku z 1 ząbkiem czosnku i ziołami -ok 4 min, dodać cukinię obraną i pokrojoną w kostkę podusić jeszcze 6 min. Wyłożyć na podpieczony spód +pomidorki przekrojone na pól. Zalać 3 roztrzepanymi jajami z przyprawami i kremowym twarożkiem, zapiec 35 min ale w 170 stopniach, posypać posiekaną natką pietruszki.
    Smacznego:)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń