Do góry

Desery Przepis na:

Bezglutenowe crumble z rabarbarem

Bezglutenowe crumble z rabarbarem

Autor:

Przepisów i artykułów: 51 Ocena: 717

Dodano:

Odsłon: 84

świetny pomysł na coś słodkiego i zdrowego

Składniki

  • kostka do pieczenia "Kasia" 40 g
  • cukier 100 g
  • mąka kukurydziana 20g
  • mąka ryżowa 20 g
  • mąka ziemniaczana 20 g
  • płatki migdałowe 20 g
  • rabarbar lub dowolne owoce 200 g
1-2 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Rabarbar umyj i pokrój na 2 centymetrowe kawałki. Dodaj 2/3 cukru i mąkę ziemniaczaną, wymieszaj.
    Dwie tartaletki posmaruj Kasią i przełóż do nich rabarbar.
    W misce wymieszaj mikserem: mąkę kukurydzianą, ryżową, łyżkę wody, pozostały cukier i Kasię.
    Ciasto zagnieć dłonią w kulkę, a następnie rozdziel widelcem na kruszonkę.
    Otrzymaną kruszonkę wyłóż na rabarbar w tartaletkach.
    Wstaw do nagrzanego do 200 st.C piekarnika i piecz około 20 minut.
    5 minut przed końcem pieczenia posyp crumble płatkami migdałowymi.

    Przepis na dwie porcje 518 Kcal/1 porcja

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń