Do góry

Desery Przepis na:

Bezglutenowe gofry ryżowe

Bezglutenowe gofry ryżowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 46 Ocena: 650

Dodano:

Odsłon: 204

bardzo smaczne gofry

Składniki

  • mąka ryżowa 150 g
  • jajka 2 sztuki
  • olej 20 g
  • cukier kokosowy 20 g (można dodać dowolny)
  • soda oczyszczona 3/4 łyżeczki
  • mleko 0,5% 180 g
  • opcjonalnie olejek pomarańczoy
1-2 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Żółtka oddziel od białek.
    Do miseczki z żółtkami dodaj mąkę, mleko, sodę, olej, cukier oraz olejek pomarańczowy, wszystko zmiksuj.
    Z białek ubij piane, dodaj do ciasta. Delikatnie wymieszaj.
    Piecz w gofrownicy na złoty kolor.

  2. całość 1020 Kcal , wychodzi około 8 gofrów - 1 szt-127.5 Kcal

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Kawa-z-mlekiem 17 lipca Na jakiej gofrownicy udają się takie piękne gofry? Odpowiedzi: 2 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń