Do góry

Dania główne Przepis na:

Bezglutenowe pierogi gryczane

Bezglutenowe pierogi gryczane

Autor:

Przepisów i artykułów: 3 Ocena: 26

Dodano:

Odsłon: 7360

Tylko z bezglutenowych składników

Składniki

  • 3 szklanki mąki gryczanej
  • 1,5 szklanki wrzącej wody
3-4 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Wsypujemy mąkę do miski i dolewamy szklankę wrzącej wody. Mieszamy i wysypujemy na stolnicę. Ugniatamy ciasto dolewając powoli pozostałą wodę. Ciasto powinno być elastyczne i dobrze się wyrabiać. Wałkujemy podsypując ewentualnie mąką gryczaną i wycinamy pierogi.Z podanej porcji otrzymujemy około 40 pierogów.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń