Do góry

Dania główne Przepis na:

Bezglutenowe placuszki jaglano bananowe

Bezglutenowe placuszki jaglano bananowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 51 Ocena: 717

Dodano:

Odsłon: 400

bardzo zdrowe, smaczne i małokaloryczne placuszki

Składniki

  • kasza jaglana 100g
  • banan 1 sztuka
  • jajko 1 sztuka
  • jogurt naturalny Grecki 100 g
  • miód 1 łyżka
  • mąka jaglana 100 g
  • proszek do pieczenia 1 łyżeczka
1-2 os. 30 min średnie tanie

Przygotowanie

  1. Kaszę jaglaną ugotuj, bardzo dobrze wystudź. Do ugotowanej kaszy dodaj jogurt naturalny, jajko, mąkę, miód oraz banana. Całość zblenduj.
    Za pomocą łyżki nakładaj ciasto na rozgrzany olej (ja smażyłem na bardzo niewielkiej ilości oleju kokosowego).
    Smaż z obu stron na złoty kolor. Gdyby podczas smażenia placki się rozpadały dodaj więcej mąki.
    Podawaj ze słodkim sosem jogurtowym.

  2. Przepis na 2 porcje - 544 Kcal jedna porcja

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń