Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Bezglutenowy torcik naleśnikowy"
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 47
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 77
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 36
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 103
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 47
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 77
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 36
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 103
Składniki
Puszkę mleczka kokosowego włóż na noc do lodówki. Nie potrząsaj, otwórz, zbierz z wierzchu mleko.
Pozostałą wodę, mąkę, jajka, olej i sól zmiksuj. Schłodź. Usmaż różnej wielkości naleśniki.
Ananas obierz, pokrój na kawałki. Naleśniki posmaruj mleczkiem kokosowym, posyp ananasem. Ułóż jeden na drugim (zaczyna- jąc od największych).
Frużelina: żurawinę i cukier zalej 1/4 szklanki wody, podduś. Mąkę rozrób w 1/4 szklanki wody, wlej do żurawiny.
Gotuj, aż zgęstnieje. Frużeliną polej naleśniki.
Frużelinę, czyli owoce zanurzone w sosie przypominającym żel, możesz przygotować z owoców świeżych lub mrożonych.Źródło: Chwila dla Ciebie