Do góry

Desery Przepis na:

Beziki

Beziki

Autor:

Przepisów i artykułów: 15 Ocena: 242

Dodano:

Odsłon: 8407

B. tanie,b szybkie,b, słodkie:-))

Składniki

> 6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Piekarnik rozgrzewamy do 120 st.C.

  2. Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę.Następnie,cały czas ubijając dosypujemy po łyżce cukru.Piana musi być sztywna,biała,lśniąca,nie może być wyczuwalny cukier.

  3. Blachę wykładamy papierem do pieczenia i wyciskamy beziki z rękawa cukierniczego,lub wykładamy łyżką.

  4. Pieczemy ok. 1,5 godz. w piekarniku rozgrzanym do 120 st.C.Bezy muszą być leciutko złote.

  5. SMACZNEGO:-)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

hela43 03 listopada 2010 Wspaniale wyglądają przepis godny wypróbowania dodaję do ulubionych

6 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń