Desery Przepis na:
Beziki

Przepisów i artykułów: 15 Ocena: 250
Dodano: 01.11.2010
Odsłon: 8512
Przygotowanie
-
Piekarnik rozgrzewamy do 120 st.C.
-
Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę.Następnie,cały czas ubijając dosypujemy po łyżce cukru.Piana musi być sztywna,biała,lśniąca,nie może być wyczuwalny cukier.
-
Blachę wykładamy papierem do pieczenia i wyciskamy beziki z rękawa cukierniczego,lub wykładamy łyżką.
-
Pieczemy ok. 1,5 godz. w piekarniku rozgrzanym do 120 st.C.Bezy muszą być leciutko złote.
-
SMACZNEGO:-)
Komentarze do przepisu (1)

hela43 03 listopada 2010Zgłoś do usunięcia
Wspaniale wyglądają przepis godny wypróbowania dodaję do ulubionych6 Kto głosował? | Odpowiedz