Do góry

Desery Przepis na:

Beziki w kawowej polewie

Beziki w kawowej polewie

Autor:

Przepisów i artykułów: 129 Ocena: 4322

Dodano:

Odsłon: 9052

chrupiące małe co nieco

Składniki

> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Białka ubić ,pod koniec ubijania wsypywać powoli cukier ,na końcu dodać proszek do pieczenia,blachę wyłożyć papierem i posmarować tłuszczem ,białka wykładać dużą łyżką w formie kleksów.piec przez 1,5 godziny w temp.100-110 stopni.

  2. Polewa:margarynę,kakao,kawę,cukier i wodę wkładamy do małego garnuszka i wszystko razem rozpuszczamy i gotujemy kilka minut( od czasu do czasu mieszajac )aby polewa zgęstniała.Goracą polewamy wystudzone beziki .Uwaga! beziki są chrupiace w dniu ich polania polewą na drugi dzień od polewy robią się gumiaste dlatego można polać tylko tyle ile zjemy danego dnia ,polewę schować do lodówki i wykorzystać następnego dnia

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

annawk 17 lutego 2010 jejku , jakie to apetyczne , tak dawno nie jadłam dobrych bezów, ja też wypróbuję ten przepis w najbliższym czasie

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

mirelakaz 05 lutego 2010 Dziękuję bardzo. Zbliża się weekend, napewno wypróbuję.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

wiola1100 02 lutego 2010 Ja najpierw smaruje blachę odrobiną margaryny aby papier do pieczenia równo sie przykleił do blachyi smaruję też paier na wierzchu.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

mirelakaz 02 lutego 2010 Mam pytanie: blachę wyłożyć papierem i posmarować tłuszczem, nie bardzo rozumiem. Proszę o wyjaśnienie. Czy blachę pod papierem mam wysmarować, czy papier?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

mirelakaz 02 lutego 2010 Mam pytanie: "blachę wyłożyć papierem i posmarować tłuszczem", nie bardzo rozumiem. Proszę o wyjaśnienie. Czy blachę pod papierem mam wysmarować, czy papier?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

wiola1100 02 lutego 2010 Witam anula szczerze powiem że nic o occie do bezów nie słyszałam ale zainteresowało mnie to i spróbuje następnym razem i dam znać co mi wyszło

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

anula6674 02 lutego 2010 Witam, mam pytanie. Słyszałam ostatnio u Pascala, że do bezów można dodać odrobinę octu żeby ładnie się udały. Czy słyszała Pani coś o takim dodatku?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń