Do góry

Dania główne Przepis na:

Bezmięsne gołąbki z sałaty.

Bezmięsne gołąbki z sałaty.

Autor: protegemoi

Przepisów i artykułów: 35 Ocena: 270

Dodano: 29.04.2011

Odsłon: 4760

Z braku kapusty- sałata! Eksperyment jak najbardziej udany i pyszny. Farsz z kaszy gryczanej i fety- moje ulubione połączenie.

Składniki

1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Liście sałaty blanszujemy, osuszamy ręcznikiem papierowym i rozkładamy na talerzu.

  2. Kaszę wsypujemy do garnka, zalewamy szklanką wody i gotujemy.

  3. Ser feta rozgniatamy w misce widelcem.

  4. Odcedzamy kaszę i przekładamy ją do miski z serem feta, łączymy kaszę i ser ze sobą.

  5. Na liście nakładamy farsz i zwijamy je.

  6. Przygotowujemy "sos"- do garnka wlewamy pomidory i gotujemy je, przyprawiając do smaku, nadal gotując dodajemy marchewkę z groszkiem, gotujemy wszystko, czekając aż marchewka i groszek się rozmrożą, na sam koniec dodajemy kukurydzę i gotujemy jeszcze ok. minuty.

  7. Gołąbki układamy na talerzu, polewamy "sosem" i zajadamy ;)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

iwona_s 24 kwietnia 2012 Przecież to nie ma nic wspólnego z gołąbkami.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

biancorossa 30 kwietnia 2011 podoba mi się pomysł zastąpienia kapusty sałatą

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Majeczka1988 29 kwietnia 2011 i znowu świetny przepis, na jedną osobę czyli akurat dla singielki :) dzięki!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń