Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Bezowe z orzechami"
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 1161
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32503
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 422
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 1161
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32503
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 422
Składniki
Do miski wlej białka, dodaj szczyptę soli, ubij. Wsypuj po łyżce cukru. Dodaj sok z cytryny i mąkę ziemniaczaną, wymieszaj delikatnie łyżką.
Na papierze do pieczenia odrysuj okrąg średnicy 24 cm, wyłóż białka. Wstaw do piekarnika do 160°C, po 5 minutach zmniejsz temperaturę do 120°C, piecz 40 minut, wystudź w piekarniku przez noc.
Śmietanę ubij z cukrem, wyłóż na bezę. Obierz banana, pokrój w plastry. Udekoruj nimi ciasto, posyp orzechami, polej kajmakiem. Podawaj schłodzone.
CZAS: około 1,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień