Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na truskawki trwa i kusi swoim zapachem i smakiem. Prosty, przepyszny i bardzo delikatny deser z musu truskawkowego, bitej śmietany i bezów. Rozpływa się w ustach.
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 120
Polecam.
Odsłon: 187
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 29
...ale pyszny.
Odsłon: 84
Schab gotowany w aromatycznym bulionie z dużą ilością warzyw to propozycja dl...
Odsłon: 660
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 120
Polecam.
Odsłon: 187
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 29
...ale pyszny.
Odsłon: 84
Schab gotowany w aromatycznym bulionie z dużą ilością warzyw to propozycja dl...
Odsłon: 660
Składniki
Wykonanie: Tym razem specjalnie nie podaję ilości przy składnikach, bo uważam, że w tym deserze niech każdy zadecyduje sam ile i czego chciałby zjeść. 1.Większą połowę truskawek zmiksować na mus i wlać do pucharków. 2.Resztę truskawek poprzekrajać na cztery części i wrzucić do musu. Kilka ładniejszych kawałków zostawić do dekoracji. 3.Śmietanę ubić na sztywno i dodać cukier puder do smaku. 4.Czekoladę zetrzeć na tarce o grubych oczkach i dodać do śmietany. 5.Na koniec dodać pokruszone bezy. 6.Sporą porcję śmietany wyłożyć na mus i truskawki. 7.Ozdobić według uznania.