Do góry

Desery Przepis na:

Bezowy przekładaniec z czekoladą i adwokatem

Przepis dnia 2017-11-12
Bezowy przekładaniec z czekoladą i adwokatem

Autor: aga-30

Przepisów i artykułów: 23 Ocena: 194

Dodano: 06.11.2017

Odsłon: 16160

Pyszny wypiek na większą okazję!

Składniki

> 6 os. > 60 min trudne drogie

Przygotowanie

  1. Biszkopt kakaowy i śmietankowy: Biszkopty robimy tak samo: białka ubijamy z cukrem, wlewamy żółtka i wsypujemy pozostałe składniki mieszamy i pieczemy na formie 25/36 w 180 stopniach do 20 minut.

  2. Beza: Białka ubijamy z cukrem. Wsypujemy mąkę i dodajemy ocet. Mieszamy i pieczemy w 140 stopniach około 40 minut.

  3. Krem z mascarpone: Mascarpone ucieramy mikserem. Czekoladę łamiemy na kawałki i rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Miksujemy z mascarpone.

  4. Krem adwokatowy: Cukier i margarynę zagotowujemy. Trochę studzimy i mieszamy dokładnie z adwokatem. Na końcu dodajemy mleko w proszku i mieszamy.

  5. Przełożenie: Biszkopt kakaowy- dżem z porzeczki- krem z mascarpone- beza- krem adwokatowy- biszkopt śmietankowy- delikatnie smarujemy kremem z adwokatem i posypujemy wiórkami czekolady

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń