Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Bezowy tort szwajcarski"
Prosta, smaczna i szybka w wykonaniu surówka z warzyw ogrodowych.
Odsłon: 124
Pyszna i szybka dwukolorowa babka którą przygotowujesz w pięć minut, idealna...
Odsłon: 22728
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 131
Polecam.
Odsłon: 5102
Prosta, smaczna i szybka w wykonaniu surówka z warzyw ogrodowych.
Odsłon: 124
Pyszna i szybka dwukolorowa babka którą przygotowujesz w pięć minut, idealna...
Odsłon: 22728
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 131
Polecam.
Odsłon: 5102
Składniki
Białka ubij, stopniowo dosypując cukier. Dodaj kolejno żółtka, olej oraz przesianą mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia i sodą oczyszczoną. Potem dołóż cynamon oraz startą dynię. Masę delikatnie wymieszaj.
Przelej ciasto do tortownicy o śr. 24 cm. Wstaw na godzinę do piekarnika rozgrzanego do 180°C. Ostudzone przekrój w poprzek na 3 części.
Dynię pokrój w kostkę, ugotuj, odcedź. Czekoladę roztop w rondelku. Połącz razem z serkiem mascarpone i zmiksuj przy pomocy blendera.
Gotowym kremem posmaruj każdy z trzech kawałków ciasta.
W kąpieli wodnej wymieszaj białka z cukrem, aż do całkowitego rozpuszczenia. Następnie zdejmij z ognia i ubijaj, aż masa stanie się sztywna.
Rozsmaruj ją na wierzchu i bokach tortu, tworząc fantazyjne wzory.
Całość opal palnikiem do creme brulée, by beza nabrała złocistego koloru.
120 min ? Stopień trudności: trudne ? Kalorie: 360Źródło: Super TV