Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 532
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 80
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7773
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 52
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 532
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 80
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7773
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 52
Składniki
Ubijamy białka na bardzo sztywną pianę ze szczyptą soli. Ciągle ubijając dodajemy cukier puder partiami. Ubijamy do całkowitego roztarcia cukru i do uzyskania lśniącej bardzo gęstej masy. Przekładamy do rękawa cukierniczego i wyciskamy bezy na brytfannę wyłożoną papierem do pieczenia. Piekłam jednocześnie dwie blachy na 100 stopni prze 45 minut z termoobiegiem. po tym czasie uchyliłam i wyłączyłam piekarnik. Moim zdaniem Bezy warto przechowywać w pudełku plastikowym szczelnie zamkniętym. Nie tracą swojej kruchości. smacznego:)