Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 14
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13206
To proste i smaczne sushi z łososiem i ogórkiem, idealne na lunch, kolację lu...
Odsłon: 140
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 177
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 14
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13206
To proste i smaczne sushi z łososiem i ogórkiem, idealne na lunch, kolację lu...
Odsłon: 140
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 177
Składniki
Wykonanie: Żółtka oddzielić od białek i odłożyć je do miseczki. Białka zacząć ubijać na niskich obrotach i gdy białka się trochę spienią dodać do nich sól, miksować do jej rozpuszczenia się. Białka ubić na sztywno- można zrobić test- wystarczy przekręcić do góry nogami miskę- gdy biała pozostaja w misce znaczy, że masa jest porządnie ubita. Następnie łyżka po łyżce dodawać cukier- dokładnie miskować do jego rozpuszczenia się (na najwyższych obrotach miksera). Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Masę bezową przełożyć do rękawa cukierniczego i wyciskać na blaszkę beziki. Bezy włożyć do nagrzanego do 130 stopni piekarnika i suszyć je przez około 70 minut bądź do czasu, aż będą z zewnątrz suche i nie będą się kleiły. Smacznego :)