Do góry

Desery Przepis na:

Bezy

Bezy

Autor:

Przepisów i artykułów: 108 Ocena: 2135

Dodano:

Odsłon: 16094

Kaprys popołudniowy zwany również chmurkami. :)

Składniki

1-2 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Do schłodzonych białek dodać szczyptę soli i ubić na sztywną pianę.

  2. Do piany dodawać cukier podzielony na 3 porcję i po każdym dodaniu ubijać kilka minut.

  3. Nakładać szprycą ozdobne kształty. Suszyć 60 minut w temp. 70 stopni, termoobieg.

  4. Po wyjęciu z piekarnika pozostawić do wystygnięcia.

  5. Z tej porcji wyszło nam dwie blaszki drobnych bezików. Ogólnie na 1 białko należy dać 50 g cukru pudru.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń