Do góry

Desery Przepis na:

Bezy z tartą czekoladą

Bezy z tartą czekoladą

Autor:

Przepisów i artykułów: 13 Ocena: 37

Dodano:

Odsłon: 288

Małe bezy z tartą czekoladą.

Składniki

  • 4 białka
  • 2 szklanki cukru pudru
  • szczypta soli
  • Pół łyżeczki soku z cytryny
1-2 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Białka ubijamy na sztywną pianę ze szczyptą soli.

  2. Dodajemy sok z cytryny i po łyżeczce cukru pudru stopniowo cały czas ubijając.


    * Zbyt szybkie dodanie cukru sprawi, że białka staną się ciekłe.

  3. Na brytfannę rozkładamy papier do pieczenia i rękawem cukierniczym robimy małe beziki.
    Pieczemy 40-50 min w temperaturze 150 stopni.
    Po upieczeniu posypujemy startą czekoladą..

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń