Do góry

Napoje Przepis na:

Biała czekolada na gorąco z malinami

Biała czekolada na gorąco z malinami

Autor:

Przepisów i artykułów: 247 Ocena: 1485

Dodano:

Odsłon: 154

Kwaskowe maliny idealnie równoważą słodki smak białej czekolady. Bita śmietana z dodatkiem owoców i posypka z palonej białej czekolady sprawia, że tak podana czekolada na gorąco prezentuje się niesamowicie pysznie.

Składniki

  • 500 ml mleka
  • 150 g białej czekolady
  • 15 g liofilizowanych malin
  • bita śmietana malinowa: 200 g słodkiej śmietanki 42% 15 g liofilizowanych malin cukier puder do smaku
  • dekoracja: palona biała czekolada maliny liofilizowane lub świeże listki mięty, melisy perełki cukrowe
1-2 os. 15 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Czekolada na gorąco:
    Do mleka dodajemy połamaną czekoladę i pokruszone na pyłek maliny. Podgrzewamy cały czas mieszając.
    Bita śmietana:
    Do śmietanki wkruszamy maliny i wsypujemy cukier. Miksujemy, aż śmietanka stanie się kremowa i puszysta.

    Do szklanek/kubeczków przelewamy czekoladę na wierzch wykładamy bitą śmietanę. Posypujemy paloną białą czekoladą, perełkami cukrowymi. Ozdabiamy malinami i miętą/melisą.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń