Do góry

Desery Przepis na:

Biała Dama

Biała Dama

Autor: weronika9050

Przepisów i artykułów: 9 Ocena: 15

Dodano: 25.10.2011

Odsłon: 3711

JEST PYSZNE

Składniki

  • herbatniki zwykłe, 3paczki
  • śmietana kremówka 30%, 0,5 litra
  • twaróg mielony, 0,5 kg
  • budyń waniliowy, 2szt.
  • mleko
  • cukier kryszyał, 9 łyżek
  • Margaryna KASIA, 1 kostka
  • Wiorki kokosowe, 15 dag
  • masło, 0,5 kostki
  • brzoskwinie, 1 puszka
  • żelatyna, 4 łyżki
5-6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. KREM BUDYNIOWY Ugotować budynie wg. przepisu na opakowaniu. Ostudzić i utrzeć z margaryną.

  2. Kremówkę ubić z 8 łyżkami cukru, dodać twaróg i żelatynę rozpuszczoną w pół szklanki przegotowanej wody. Całość lekko wymieszać, dodając pokrojone brzoskwinie.

  3. POSYPKA KOKOSOWA Masło rozpuścić z łyżką cukru na patelni dodać wiórki kokosowe, porumienić na złoty kolor gdy ostygną posypać ciasto.

  4. PRZEŁOŻENIE HERBATNIKI - MASA SEROWA - KREM BUDYNIOWY - POSYPKA KOKOSOWA

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń