Do góry

Dania główne Przepis na:

Biała fasola z chrupiącym boczkiem

Biała fasola z chrupiącym boczkiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 956 Ocena: 7978

Dodano:

Odsłon: 3

Przepis wart wypróbowania: "Biała fasola z chrupiącym boczkiem"

Składniki

  • 4 plastry boczku
  • szklanka ugotowanej białej fasoli lub puszka (450 g) białej fasoli
  • mała cebula
  • ząbek czosnku
  • ewentualnie szczypta cynamonu
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Usmaż na patelni na średnim ogniu grubo pokrojony boczek. Gdy będzie gotowy, przełóż na talerz, ale nie wylewaj tłuszczu z patelni. Podsmaż w nim drobno posiekaną cebulę i czosnek, aż zmiękną.

  2. Zmniejsz odrobinę ogień pod patelnią i wrzuć boczek, fasolę oraz przyprawy. Mieszaj, aż wszystkie będą gorące.

  3. Wskazówka: Jeśli masz ochotę na współczesną odmianę tego dania, spróbuj doprawić je odrobiną indyjskiej pikatnej przyprawy sambar masala i szczyptą cukru zamiast cynamonu.

    Źródło: Olivia

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń