Do góry

Przekąski Przepis na:

Biała kaszanka pomidorowa

Biała kaszanka pomidorowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 52 Ocena: 453

Dodano:

Odsłon: 120

Bardzo smaczna biała kaszanka na mięsie wieprzowym, z kaczki, wątróbkach indyczych z dodatkiem pasty z suszonych pomidorów i papryczek chili. Bardzo smakuje jako zimna przystawka.

Składniki

> 6 os. > 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Wycinamy żylaste części z wątróbek, płuczemy pod bieżącą wodą, smażymy z cebulką. Wlewamy do garnka 15 szklanek wody i solimy 1 dużą łyżką soli i doprowadzamy do wrzenia. Wkładamy wszystkie mięsa razem i gotujemy 1,5 godziny zbierając szumowiny. Wyjmujemy mięsa i studzimy, wystudzone mielimy razem z usmażoną wątróbką przez sitko 10 mm.

  2. Wywar przelewamy przez sitko, doprowadzamy do wrzenia, dodajemy zmielone mięsa, wszystkie przyprawy. Płuczemy kasze i wrzucamy do gara, mieszamy i parzymy do pół miękkości kasz i wyłączamy, kasza sama dojdzie pod przykryciem.

  3. Ostudzoną kaszanką nadziewamy na luźno wcześniej wypłukane jelita wieprzowe lub osłonki poliamidowe.

  4. Parzymy w temperaturze 75 stopni 35 minut.

  5. Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń