Do góry

Przekąski Przepis na:

Biała kiełbasa a la frikase

Biała kiełbasa a la frikase

Autor:

Przepisów i artykułów: 2108 Ocena: 47120

Dodano:

Odsłon: 2150

:) inspiracja Smaczna Polska

Składniki

  • 4 białe kiełbasy surowe
  • 3 ziarenka ziela angielskiego
  • 2 cebule
  • 1 liść laurowy
  • 1 garść rodzynek
  • skórka starta z 1 cytryny
  • 3 żółtka
  • 1 szklanka kremówki
  • 1 gałka muszkatołowa starta
  • sól ,pieprz
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Na małym ogniu ugotować kiełbasy z pokrojoną w kostkę cebulą ,zielem i liściem. Gdy kiełbasa będzie gotowa ,wyjąć ją. Usunąć z wywaru ziele i liść. Do wywaru dodać rodzynki i skórkę z cytryny. Gotować kilka minut. W tym czasie roztrzepać żółtka ze śmietaną ,dodać do wywaru ,energicznie mieszając. Doprawić gałką muszkatołową i pieprzem. Posolić ,jeśli potrzeba. Dodać kiełbasy i podgrzać. Podawać z ryżem lub pieczywem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń