Do góry

Dania główne Przepis na:

Biała kiełbasa pieczona w piwie i musztardzie

Biała kiełbasa pieczona w piwie i musztardzie

Autor:

Przepisów i artykułów: 1947 Ocena: 44368

Dodano:

Odsłon: 815

Smaczny sposób na szybkie danie

Składniki

  • 1 kg białej kiełbasy surowej
  • 4 cebule
  • 500 ml jasnego piwa
  • 2 łyżki musztardy
  • 4 ziarna jałowca
3-4 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Białą kiełbasę nakłuwamy wykałaczką.
    Piwo mieszamy z musztardą.
    Cebule kroimy na większe kawałki.
    W naczyniu żaroodpornym układamy kiełbasę, dodajemy cebule, jałowiec i zalewamy marynatą.
    Całość pieczemy 45 min w temperaturze 200°C.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (11)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Futka 11 kwietnia 2018 Patrzę i kubki smakowe same pracują :) Uwielbiam białą kiełbasę, a w takim wydaniu musi smakować wybornie! :D Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

bryssska 10 kwietnia 2018 Narobiłam sobie tylko smaku na noc, chętnie się piszę ;-)) Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

fafiatko 10 kwietnia 2018 UUU! Kochany! przepyszna kielbasa, gdybym mogla dodalabym punkt jeszcze za ceramike z boleslawca :) Odpowiedzi: 2 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń