Do góry

Przekąski Przepis na:

Biała kiełbasa pieczona z cebulą

Biała kiełbasa pieczona z cebulą

Autor:

Przepisów i artykułów: 454 Ocena: 4648

Dodano:

Odsłon: 13216

Fani białej kiełbasy powinni skusić się na tę naprawdę smaczną propozycję ;) Polecam, bo kiełbasa smakuje wyjątkowo!

Składniki

  • kiełbasa biała surowa 5 szt
  • cebula 2 szt
  • masło 1 łyżka
  • piwo jasne 150 ml
  • musztarda bawarska 1 łyżeczka
  • miód płynny 1 łyżeczka
  • gorczyca 1 łyżeczka
  • kucharek 2/3 łyżeczki
  • zioła prowansalskie 2/3 łyżeczki
  • papryka słodka mielona 2/3 łyżeczki
3-4 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Na maśle zeszklić cebulę pokrojoną w pióra. Następnie doprawić przyprawami do smaku, wymieszać. Musztardę wymieszać z miodem i gorczycą. Do naczynia żaroodpornego przełożyć cebulę, poukładać surową, białą kiełbasę i zalać piwem.

  2. Wierzch kiełbasy posmarować musztardą. Piec w temp. 200 stopni przez ok. 40 min. od czasu do czasu polewając. Podawać np. z pieczywem i plastrami pomidora.
    Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń