Do góry

Dania główne Przepis na:

Biała kiełbasa po Celestyńsku

Biała kiełbasa po Celestyńsku

Autor:

Przepisów i artykułów: 10 Ocena: 152

Dodano:

Odsłon: 1129

smaczne i syte

Składniki

  • 50 dag białej kiełbasy
  • 20 dag pieczarek,
  • 2 dag mąki
  • 200 ml gęstej kwaśnej śmietany
  • 10 dag groszku konserwowego,
  • natka pietruszki,
  • tłuszcz, sól, pieprz i przyprawa maggi do smaku.
3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Kiełbasę umyć, włożyć do naczynia, zalać wrzącą wodą i podgrzewać przez 10 min. na małym ogniu pod przykryciem w temperaturze ok. 90 stopni C. Pieczarki oczyścić, opłukać, pokroić w paseczki, usmażyć, oprószyć mąką, wlać śmietanę, zagotować. Dodać groszek i posiekaną natkę pietruszki. Doprawić solą, pieprzem i przyprawą maggi. Kiełbasę wyjąć, pokroić na porcje, polać przygotowanym sosem, dusić kilka minut. Podawać z ziemniakami z wody

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń