Do góry

Dania główne Przepis na:

BIAŁA KIEŁBASA W "5 SMAKACH"

BIAŁA KIEŁBASA W 5 SMAKACH

Autor: irma

Przepisów i artykułów: 220 Ocena: 6652

Dodano: 02.12.2010

Odsłon: 10387

To danie wymyślił mój mąż i zawsze robi je osobiście. Ja mogę tylko powiedzieć, że jest bardzo aromatyczne, smaczne i gorąco polecam.

Składniki

  • biała kiełbasa, 4 pętka
  • cebula, 5 sztuk
  • koncentrat pomidorowy, słoiczek
  • przyprawa "5 smaków" koniecznie ta, ponieważ nadaje potrawie wspaniałego smaku, ok. 1 łyżeczki
  • sól. pieprz. cukier /opcjonalnie Vegeta/, do smaku
  • olej do smażenia
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Kiełbasę pokroić w grubą kostkę i podsmażyć na oleju do zrumienienia.

  2. Cebulę pokroić w półplasterki i dodać do kiełbasy. Dusić do miękkości cebuli. Teraz dodać przyprawę "5 smaków", wymieszać.

  3. Następnie dodać przecier pomidorowy, dokładnie wymieszać i jeszcze trochę dusić.

  4. Na koniec przyprawić do smaku solą. pieprzem i cukrem. Przykryć, chwilę potrzymać na małym ogniu i nakładać na talerzyki. Podawać z pieczywem .Życzę SMACZNEGO!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

jakub26 29 lipca 2013 Dla mnie pycha, Twój mąż wie co dobre:-)

9 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

alutka50 18 grudnia 2012 Pomysł na kiełbaskę swietny ale ta przyprawa paskudna.Może dla mnie szczypta by wystarczyła.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

irma 03 grudnia 2010 Koko6 przepraszam, już się poprawiam. Kupujemy kiełbasę białą parzoną i taką kroimy w kostkę , a następnie podsmażamy. Pozdrawiam,.

10 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

koko6 03 grudnia 2010 Biała kiełbasa pokrojona w kostkę,surowa czy ugotowana bo jest to istotne.Dziękuję za odpowiedż.Pozdrawiam.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń