Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo dobrze się sprawdza jako imprezowa przekąska, podana ze słodką musztardą...
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 171
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 47
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 171
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 47
Składniki
kiełbasę nacinamy delikatnie w poprzek z obu stron i wrzucamy na rozgrzany olej, smażymy aż ładnie się zrumieni - również z obu stron
cebulę dość drobno siekamy, dorzucamy do kiełbasy i smażymy, aż się zeszkli i nieco skarmelizuje
teraz dolewamy piwo (ja użyłem Książęce Chlebowo Miodowe), dodajemy majeranek, pieprz i przeciśnięty przez praskę czosnek, przykrywamy i dusimy ok 15 min
odkrywamy i na wolnym ogniu dusimy, aż sos mocno się zredukuje i zgęstnieje
próbujemy sos, jeżeli trzeba, to solimy do smaku, no i gotowe SMACZNEGO !!!