Do góry

Dania główne Przepis na:

Biała kiełbasa w sosie chrzanowym, ziemniaki i ćwikła.

Biała kiełbasa w sosie chrzanowym, ziemniaki i ćwikła.

Autor: kuchmariola63

Przepisów i artykułów: 498 Ocena: 3371

Dodano: 21.04.2017

Odsłon: 318

Dla lubiących białą kiełbasę polecam danie na gorąco, podane z ziemniakami i ćwikłą z chrzanem.

Składniki

1-2 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Parzymy białą kiełbasę w temperaturze 75 stopni Celsjusza przez 35 minut. Wodę z parzenia wykorzystujemy do sporządzenia sosu chrzanowego.

  2. Do wody z parzenia kiełbasy dodajemy 1 łyżkę domowej kostki rosołowej, koper, pieprz ziołowy i zagotowujemy. W razie potrzeby doprawiamy sola. Dodajemy chrzan, zagęszczamy mąką ziemniaczaną i zabielamy śmietaną. W między czasie gotujemy ziemniaki.

  3. Tak sparzone kiełbaski podajemy z ziemniakami i sosem chrzanowym z buraczkami lub jak kto lubi z ćwikłą z chrzanem.

    Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń