Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na mroźny dzień nie ma nic lepszego niż porcja rozgrzewającej potrawki z kurczaka w kremowym i pikantnym sosie. Biała potrawka z kurczaka znana też jest jako white chicken chili.
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 59
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 101
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 60
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 121
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 59
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 101
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 60
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 121
Składniki
Piersi z kurczaka nacieramy oliwą, posypujemy solą, pieprzem, ziołami włoskimi (majeranek, oregano, cząber, etc) i pieczemy w 200 C w piekarniku przez ok. 25 minut. Po upieczeniu rozrywamy na wiórki za pomocą dwóch widelców.
Cebulę pokrojoną w kostkę podsmażamy z czosnkiem i sokiem z limonki na złoto na oliwie. Przekładamy do rondla lub większego garnka.
Dodajemy kolejno bulion, wodę, 2 łyżki śmietany 30%, kawałki piersi z kurczaka, podsmażoną cebulę z czosnkiem, pikantne papryczki, fasolkę pinto i wszystkie przyprawy.
Gotujemy na wolnym ogniu pod przykryciem ok. 45 minut, mieszając od czasu do czasu.
Na 5 minut przed kończem gotowania dodajemy kremowy serek. Mieszamy.