Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Biała rolada"
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 585
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 196
Polecam.
Odsłon: 926
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 256
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 585
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 196
Polecam.
Odsłon: 926
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 256
Składniki
1Białka ubij z 10 dag cukru kryształu. Dodaj żółtka i mąkę, zmiksuj. Wylej ciasto na pokrytą pergaminem blachę. Piecz 10 min w 180 st. Ciepły biszkopt zroluj, pozostaw do ostudzenia (usuń pergamin).
Z mleka, proszku waniliowego i reszty cukru kryształu ugotuj budyń. Ostudź, utrzyj na krem z masłem i skórką pomarańczową. Rozwiń biszkopt, posmaruj dżemem i kremem, zroluj. Cukier puder utrzyj z 3 łyżkami soku z pomarańczy, polukruj ciasto.
czas ok. 55 min; porcja – 300 kcal, cena 1,30 złŹródło: Świat kobiety