Do góry

Dania główne Przepis na:

Biała ryba z herbatą

Biała ryba z herbatą

Autor:

Przepisów i artykułów: 14 Ocena: 30

Dodano:

Odsłon: 1759

Przepis na rybę, która będzie smakować niecodziennie ze względu na nietypową przyprawę - herbatę.

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Rozgrzać piekarnik do 225 stopni.

  2. Tacę, na której będzie pieczona ryba posmarować olejem. Położyć na niej rybę. Następnie posypać ją 1 szczyptą pieprzu, soli i czosnku. Skropić mlekiem i winem. Później rozsypać na rybie zawartość 1 saszetki herbaty. Położyć na rybie cebulę i grzyby. Ponownie dodać 1 szczyptę pieprzu, soli i czosnku. I ponownie rozsypać na rybie zawartość 2 torebki herbaty.

  3. Przykryć całość folią i smażyć przez ok. 25 minut. Po 20 minutach sprawdzić, czy ryba jest dostatecznie miękka. Jeśli tak, nadaje się do podania.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Malwa55 28 sierpnia 2011 Specjalistka w kpiowaniu przepisow,oj nie ladnie

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń