Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Białe muffinki"
...ale pyszny.
Odsłon: 723
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 86
Polecam.
Odsłon: 632
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 368
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 169
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5143
...ale pyszny.
Odsłon: 723
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 86
Polecam.
Odsłon: 632
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 368
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 169
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5143
Składniki
Miękkie masło zmiksuj z cukrem. Dalej miksując, dodawaj jajka, mąkę, proszek do pieczenia i posiekane migdały. Wlej 70 ml likieru amaretto i mleko. Starannie połącz. Napełnij foremki do muffinek.
Z marcepanu uformuj 18 kulek. Umieść je w cieście pośrodku każdej mufinnki. Piecz ok. 20 min w 160 st. Gotowe muffinki wyjmij z foremek, ostudź. Białą czekoladę rozpuść w gorącej kąpieli wodnej. Polej muffinki i dowolnie udekoruj.
czas ok. 30 min; porcja – 290 kcal, cena 1 złŹródło: Świat kobiety