Do góry

Dania główne Przepis na:

Białe spaghetti

Białe spaghetti

Autor: vagant

Przepisów i artykułów: 5 Ocena: 79

Dodano: 05.08.2012

Odsłon: 1791

Szybkie pyszne danie. Jadłam je kilka lat temu we Włoszech i od tej pory jest naszym "letnim" sosem do spaghetti.

Składniki

3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Cukinię umyć, przekroić wzdłuż, usunąć nasiona i zetrzeć na tarce na plasterki. Wstawić makaron. Wędlinę pokroić w kostkę. Pokroić cebulę.

  2. Cebulę zeszklić na tłuszczu, dodać wędlinę, chwilę podsmażyć. Wrzucić cukinię, podlać odrobiną wody, dusić do miękkości. Wlać śmietanę i dalej dusić, aż sos lekko zgęstnieje. Sosem polać makaron. Gorący sos można też wlać do słoika i odwrócić do góry dnem. Będzie na później :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń