Do góry

Dania główne Przepis na:

Biale szparagi klasycznie z buleczka

Biale szparagi klasycznie z buleczka

Autor:

Przepisów i artykułów: 176 Ocena: 2896

Dodano:

Odsłon: 346

najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy

Składniki

  • Dla 2 osob - peczek bialych szparagow ok. 500 g.
  • sol, cukier
  • maslo, bulka tarta
1-2 os. 30 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Koncowki szparagow odlamujemy (odlamia sie dokladnie w miejscu poczatku zdrewnienia, ok 5-6 cm od konca).

    Szparagi myjemy i obieramy w calosci, nie naruszajac glowek. Najlepiej jest do tego uzyc obieraczki poprzecznej do warzyw.

    Szparagi gotujemy w osolonej wodzie, z dodatkiem szczypty cukru przez 15 minut.

    Podajemy okraszone buleczka usmazona na masle.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Maudie 23 kwietnia I białe i zielone w takim wydaniu pochłonę hurtem :) PYCHA!!!!! Się głodna zrobiłam :)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń