Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Białe szparagi z polędwiczką"
Polecam.
Odsłon: 536
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 455
Przepis dnia
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 315
Kawa pobudza ciało i umysł. Przygotowana w ten sposób rozgrzewa, pomaga przy...
Odsłon: 46
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 777
Polecam.
Odsłon: 536
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 455
Przepis dnia
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 315
Kawa pobudza ciało i umysł. Przygotowana w ten sposób rozgrzewa, pomaga przy...
Odsłon: 46
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 777
Składniki
Warzywa umyć. Marchew obrać, pokroić w kostkę. Cebulę pociąć w piórka lub posiekać. Cukinię (ze skórą) także pokroić w kostkę. Pieczarki oczyścić i pokroić. Na oliwie zeszklić cebulę, pieczarki i marchew, poddusić, dodać cukinię, doprawić.
Mięso pokroić w plastry, lekko rozbić, oprószyć tymiankiem i pieprzem, usmażyć na oliwie.
Szparagi obrać, odciąć zdrewniałe końce, gotować ok. 15-20 minut w osolonej wodzie (ze szczyptą cukru), odsączyć.
Gorące polędwiczki podawać na ciepłych szparagach, dekorować duszonymi warzywami. Oprószyć pieprzem.
Białe szparagi (w przeciwieństwie do zielonych) zawsze wymagają starannego obrania łodyg przed ugotowaniem.
ok. 55 minutŹródło: Twoje Imperium