Do góry

Desery Przepis na:

Biedronka

Biedronka

Autor:

Przepisów i artykułów: 87 Ocena: 1660

Dodano:

Odsłon: 5371

Biedronka- kusząco ładne ciasto, takie w sumie proste, a inne niż wszystkie.

Przygotowanie

  1. Ciasto jasne:
    Z podanych składników robimy ciasto. Robimy małe kulki i wkładamy do zamrażarki aby stwardły.

  2. Ciasto ciemne:
    Białka ubijamy na sztywną pianę z cukrem. Dodajemy żółtka miksujemy. Dodajemy kakao, sodę i śmietanę miksujemy. Do ciasta ciemnego ścieramy na dużej tarce ciasto jasne. Pieczemy do godziny w formie 25/36. Chłodny przekrawamy na pół.

  3. Masa:
    Na mleku gotujemy budyń, słodzimy go. Studzimy i łączymy z utartą margaryną.

    Przełożenie ciasta: Ciasto- połowa masy- biszkopty jeden koło drugiego- reszta masy- ciasto- polewa

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

embepe13 07 maja Wygląda fajnie, ale zyska na smaku jeżeli margarynę zastąpisz masłem. Lepiej rzadziej piec, ale z dobrych składników :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń