Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Bigos z białej kapusty z pomidorami i śliwkami"
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 555
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 88
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 157
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 555
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 88
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 157
Składniki
Pokrój w kostkę mięso oraz cebule. Marchewki pokrój w talarki. Kapustę cienko poszatkuj.
Mięso zrumień na oleju, włóż ce- bulę i chwilę smaż razem. Dodaj kapustę oraz marchewkę i, mieszając, smaż kilka minut.
Zalej całość gorącym bulionem i duś pod przykryciem ok. 40 minut. Pod koniec gotowania włóż pokrojone pomidory, śliwki oraz posiekany koperek i jeszcze chwilę gotuj. Przypraw bigos solą, pieprzem, papryką. Podawaj z pieczywem lub ziemniakami.
<strong>Przepis nadesłała: Agata Sikorska</strong>Źródło: Kurier TV